Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter sexanklagelserna – vd:n lämnar företaget

Skandalen på Activision Blizzard – det har hänt
J. Allen Brack
Foto: Blizzcon/Skärmdump
Foto: ALLEN J SCHABEN/LOS ANGELES TIMES/SHU / ALLEN J SCHABEN/LOS ANGELES TIMES/SHUTTERSTOCK SHU

Flera anställda har berättat skräckhistorier från speljätten Activision Blizzard.

Nu meddelar företaget att vd:n J. Allen Brack lämnar.

”De nya ledarna är hängivna till förändring”, skriver de i ett uttalande.

Skandalen kring spelföretaget Activision Blizzard har fortsatt växa efter de anställdas skräckhistorier om sexuella trakasserier på arbetsplatsen. 

Tusentals anställda har skrivit på ett brev till ledningen och även lämnat kontoret för att protestera utanför lokalerna i Kalifornien.

Nu meddelar företaget att vd:n J. Allen Brack har lämnat Activision Blizzard, och ersätts av Jen Oneal och Mike Ybarra.

– Jag är säker på att Jen Oneal och Mike Ybarra kommer förse Blizzard med ledaregenskaperna som Blizzard behöver för att uppnå sin fulla potential och accelerera förändringarnas takt, säger Allen Brack i uttalandet.

”Kultur av sexuella trakasserier”

Spelföretaget står bakom jättespel som ”Call of Duty”, ”World of Warcraft” och ”Overwatch”, några av de största tv-spelen och e-sporttitlarna i världen.

De har anklagats för att ha skapat en ”kultur av sexuella trakasserier”, som ska ha accepterats – och även uppmuntrats – av höga chefer. 

Män ska också ha fått förtur till befordringar, trots att kvinnor med mer erfarenhet och bedrifter har funnits till hands. Chefer ska också ha skämtat om bland annat våldtäkter och kommit in bakfulla till jobbet, och låtit kvinnor ta över arbetsbördan.

En stämningsansökan har skickats in mot Activision Blizzard som är under utredning. J. Allen Brack blev en del av företaget redan 2006 och utsågs till vd 2018.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.