Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter kritikstormen – Valve ber om ursäkt

Svenske Liquid-spelaren Insania.
Foto: Team Liquid

Valve beslutade att ställa in majorturneringen efter minimal kommunikation.

En kritikstorm följde – och nu ber Dota-utvecklaren om ursäkt.

”Vi borde ha gjort ett bättre jobb med att uppdatera er”, skriver de.

Valve, spelutvecklaren bakom Dota 2 och CS:GO, är känt för att ha minimal kommunikation med såväl lag som medier. 

Många har frågat sig vad statusen är kring årets första majorturnering i Dota 2, då Valve inte har gett några uppdateringar kring den medan covid-19 sprids världen över.

Plötsligt på onsdagen kom beskedet att de ställer in turneringen. Det ledde till stor kritik från professionella spelare och andra profiler inom e-sportbranschen. 

Nu ber Valve om ursäkt i ett uttalande.

”Vi hör er besvikelse om den inställda första majorn. Vi tog beslutet baserat på flera faktorer, några relaterade till omikron, några relaterade till reseförhinder för tävlande under omikron och några relaterade till viljan hos turneringsarrangörer”, skriver de.

De skriver också att de borde ha gjort ett bättre jobb med att uppdatera Dota 2-scenen om riskerna för turneringen. I stället blev det hela ett chockbesked för många.

Nu meddelar Valve att de arbetar på en plan för att anordna det som en lanturnering, även om det i så fall kommer ske med vissa restriktioner. De utlovar också framtida uppdateringar kring det.

https://twitter.com/Cyborgmatt/status/1481449057772052486

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Se roligaste ögonblicken med Dota-2-stjärnorna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.