Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter hårda kritiken – ikonen till försäljning

Yiliang ”Doublelift” Peng.Foto: Travis Gafford/Youtube
Foto: Twitch

Det har varit en kaotisk säsong för Doublelift och hans Team Liquid.

Efter fyra raka ligasegrar så misslyckades laget med att ta sig till slutspelet.

Nu uppges storstjärnan vara på väg att säljas – efter de interna bråken.

Det har varit en tuff säsong för amerikanske storstjärnan Yiliang ”Doublelift” Peng, 26, och hans Team Liquid. Laget hade inför säsongen vunnit den amerikanska toppligan LCS fyra gånger i rad.

I år så misslyckades laget däremot med att ens kvalificera sig till slutspelet. 

Många fingrar har riktats mot Doublelift, som har varit en av de största amerikanska stjärnorna i nära ett decennium. Bot lane-ikonen fick stor kritik tidigare i år efter att han i en intervju berättat att han hade tappat sin motivation.

Kritiserades hårt

Uttalandet fick stor kritik från såväl fans som experter och det ledde till slut att 26-åringen bänkades av laget. Efter en kortare tid så var han däremot tillbaka, men resultaten uteblev fortsatt.

Nu uppges hans framtid i Team Liquid vara högst osäker. Enligt Travis Gafford så har laget meddelat att han är tillgänglig på transfermarknaden. 

Doublelifts kontrakt går ut i november, men Team Liquid hoppas på att kunna sälja stjärnan redan inför sommarens split efter att ha spenderat två och ett halvt år i laget.

https://twitter.com/TravisGafford/status/1250842026339262464

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.