Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter dominansen – tung start för Team Liquid i DPC

Team Liquid-svenskarna.
Foto: Valve/The International

Efter att ha kört över allt motstånd i säsongsinledningen inledde Liquid DPC-säsongen med en förlust.

På måndagen lyckades däremot Dota 2-svenskarna säkra sin andra raka seger.

Det efter en stark vändning.

De fyra svenskarna i Team Liquid har dominerat Europa totalt sedan säsongen inleddes.

Laget stormade fram även i majorturneringen, men drabbades av ett spelarbortfall när Samuel ”Boxi” Svahn tvingades lämna tävlingen på grund av sjukdom.

När DPC startade upp igen blev det en förlust direkt mot Gaimin Gladiators, trots att Boxi är tillbaka. På måndagen ställdes de mot Nigma Galaxy.

I game ett kunde Nigma skaffa sig ett övertag som länge bara växte och växte. Efter att ha vunnit en stor lagfajt så såg Liquid däremot att kunna ta sig tillbaka in i det hela. Nigma var däremot för starkt och kunde säkra 1–0.

Kunde fixa segern

I game två fick svenskarna en betydligt bättre start. De vann i samtliga tre lanes och hade ett stort övertag redan efter en kvart.

Resten av mötet kändes som en transportsträcka för Liquid som också kvitterade.

Avgörande game tre var inledningsvis jämnt, men en kvart in kunde Team Liquid börja dra ifrån och tog också 2–1-segern. Det innebär att svenskarna just nu befinner sig inom topp fyra, vilket är vad som krävs för att kvala in till majorn i Berlin.

Följ Expressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.