Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter deras knep – nu kan publiken straffas

”Det här är ett helt perfect play”
Astralis-spelaren Andreas ”Xyp9x” Höjsleth.Foto: BILDBYRÅN
Foto: ESL Archive/Youtube
Foto: ESL Archive/Youtube
ESL Archive/Youtube

Det blev stort rabalder efter att Astralis-stjärnan såg ut att använda publiken för att ”kolla en vinkel”.

Därför testar ESL nu att införa något de kallar publik-etikett. 

”Det är mest för att undvika att spelarna använder sitt sikte för att få en reaktion från publiken”, skriver Michal ”Carmac” Blicharz, pro gaming-ansvarig på ESL, på Reddit. 

Efter ESL-finalerna för säsong tio, som var i december, blev det faktum att spelarna hör delar av publikens ljud en het potatis. 

Detta efter en situation där Astralis-spelaren Andreas ”Xyp9x” Höjsleth siktade mot en vinkel och det såg ut som att han fick information av publikens reaktioner.

Astralis-spelarna gick sedan ut och bad arrangörerna säkerställa ljudisolera bås för att undvika ”otillåten extern ljud-påverkan”. 

Tidigare i veckan gick Michal ”Carmac” Blicharz, vice-president för Pro Gaming på arrangören ESL, ut på Reddit med nyheten att ESL har en annan lösning.

Nämligen publik-etikett. 

”Vi vill motsatsen”

”Vi har en grundtro på kemin mellan publik och spelarna. Vi vill inte att spelarna ska vara isolerade från sin omgivning. Vi vill motsatsen. Vi vill att spelarna ska känna att de sitter framför tusentals uppjagade fans.” 

Han använder golf och tennis som exempel, där publiken ”vet” när de får jubla och inte.

Kan stänga av röntgenvyn

Om publiken i Katowice inte följer det nya tillvägagångssättet – då kommer de få en sämre upplevelse. 

I åskådarfunktionen på CS:GO finns det en slags röntgenvy som gör att de som tittar kan se genom väggarna. 

Den kommer då att tas bort. 

”Det kommer säkerligen inte fungera direkt. Vi testar, och ser hur det fungerar och anpassar oss till framtida turneringar. Att etablera en supporter-etikett är inte lätt i någon sport, men jag tror att vi kan ta oss dit. Och jag tror att vi kan ta oss dit ännu snabbare tack vare ett förslag från SPUNJ. Om publiken inte följer våra förslag kommer vi stänga av röntgenvyn i arenan i 20 minuter”, skriver Michal ”Carmac” Blicharz.

TV: WoW:s framtid med Ziqo som gäst

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.