Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

E-sportlaget får egen jättebutik mitt i Tivoli

Danska e-sportlaget Astralis ingår samarbete med Tivoli.
Foto: Pressfoto
Butiken tar plats i Tivoli Corner.
Foto: Lasse Salling
Foto: Pressfoto
Foto: Lasse Salling

Astralis är tidernas mest framgångsrika CS:GO-lag.

Nu får danska organisationen en egen flaggskeppsbutik i Tivoli i Köpenhamn.

– Det är en del av vår uttalade strategi att bli en ännu större del av fansens vardag både i Danmark och internationellt, säger Anders Hörsholt, vd Astralis Group.

Inom e-sportkretsar är Astralis ett av de största namnen, framför allt på grund av det historiskt framgångsrika CS:GO-laget som har tagit fyra majorsegrar. Fler än något annat lag.

Nu meddelar organisationen att man inleder ett samarbete med nöjesparken Tivoli i Köpenhamn – och får en egen flaggskeppsbutik i det ikoniska Tivoli Corner. Besökare utlovas en unik spelupplevelse.

– Med öppningen av den första Astralis Flagship Store tar vi ytterligare ett steg i den riktningen och vi är mycket glada över att Tivoli snabbt såg möjligheterna för ett strategiskt samarbete på platsen i Köpenhamn, säger Astralis vd Anders Hörsholt i ett pressmeddelande.

I butiken, som öppnar den 1 juni i år, får gamers chansen att möta stjärnorna i laget och spela sina favoritspel. Det kommer bland annat hållas mindre turneringar, presentationer av nya produkter och tröjlanseringar i butiken.

130 datorer och konsoler

Det kommer också säljas kläder och andra Astralis-varor samtidigt som ett ”VIP-rum” kommer finnas, som går att boka. Den första våningen kommer ha hela 130 datorer och konsoler som används både i rekreations- och träningssyfte. Utöver detta planeras större evenemang där tusentals fans kan samlas och se matcher tillsammans.

– Jag är glad att Astralis och Tivoli har lyckats hitta ett starkt partnerskap. Astralis är ett idrottslag i världsklass och har välförtjänt en enorm fanbas runtom i världen. Astralis varumärke är perfekt för att flytta in i Tivoli Corner med sin unika arkitektur. Tivoli har alltid varit en plats där du kan få upplevelser som inte finns någon annanstans, säger Susanne Mörch Koch på Tivoli.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.