Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömstart för nya NiP – 17-åringen storspelade

Olofmeisters 5 tips – så blir du bättre på CS:GO
PlopskiFoto: Dreamhack/Twitch
Foto: Dreamhack/Twitch

Legendaren GeT_RiGhT lämnade nyligen Ninjas in Pyjamas.

Då tog unge talangen Plopski för sig och blev stor hjälte för svensklaget i Malmö.

– För tre år sedan var jag här och hejade på Nip och nu spelar jag för dem. Det känns underbart, säger han själv.

Ninjas in Pyjamas, med nyförvärvet Simon ”Twist” Eliasson”, inledde Dreamhack Masters i Malmö mot Mousesports på bästa sätt. 

Det europeiska mixlaget sågs som stora favoriter på förhand, men det var unge Nip-talangen Nicolas ”Plopski” Gonzalez Zamora, 17, som visade vägen på Inferno. Svensklaget tog tio rundor som T-sida och vann sedan även den andra pistolrundan.

Mousesports inledde en starkupphämtning, men det räckte inte till och Ninjas in Pyjamas tog segern med 16–9. 

– Det känns grymt så klart, speciellt här i Sverige, säger Plopski i Twitchsändningen efter matchen.

Tung start för Fnatic

Nu ställs Nip mot Greyhound i nästa match. En seger skulle innebära att de tar sig vidare till slutspelet som spelas i Malmö arena.

För Fnatics nya lag med Flusha och Golden så gick det däremot betydligt tyngre. Laget inledde Dreamhack Malmö mot finska Ence på Mirage och hade inte ens chans. Svenskarna förlorade öppningsmatchen med 7–16 och ställs nu mot Tyloo i lower bracket.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.