Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömdebut – för den svenske storstjärnan

Rekkles.
Foto: Twitch/LEC
Rekkles lyckas stjäla draken från Mad Lions.
Foto: Twitch/LEC

Det blev en drömdebut för svenske Rekkles i nya laget G2 när LEC hade säsongspremiär.

Han avslutade matchen felfri och stal också en drake från Mad Lions i segern.

– De bannade alla mina champions, så jag fick gräva djupt, sa han efter matchen.

Det kommer ta tid innan fansen vänjer sig att se League of Legends-stjärnan Martin ”Rekkles” Larsson i G2-tröjan, efter att svensken lämnat Fnatic för värsta rivalen. I säsongspremiären – och Rekkles debut för G2 – fick stjärnlaget däremot en tung start mot Mad Lions som inledde starkast.

Guldskillnaden mellan lagen höll sig däremot länge jämn. Rekkles första eliminering i G2-tröjan kom 19 minuter in i matchen då laget hittade Kaiser ur position med sin Leona. Det var också G2 som skulle fortsätta att hitta Mad Lions-spelare ur position och lyckades på så sätt skaffa sig övertaget i matchen. 

En imponerande Alistar-engage i mid lane där Mikyx knockade upp tre motståndarspelare gav G2 en enkel Baron Nashor, vilket ledde till att laget kunde pressa Mad Lions hårt.

Rekkles stal drake

Men pricken över i kom när Rekkles lyckades stjäla en tredje drake åt laget – med en perfekt tajmad Q som Sivir. Svensken hade en stor show i debutframträdandet och avslutade matchen felfri med nio kills, nio assists. Och 0 deaths.

Det blev också en premiärseger för favoritlaget G2 som körde över Mad Lions i late game i premiärmatchen för årets LEC-säsong. 

– Rekkles Sivir blev för mycket för dem, sa expertkommentatorn Marc Robert ”Caedrel” Lamont, efter matchen.

Efter mötet intervjuades Rekkles i livesändningen. Där berättade han att han fick gräva djupt för att hitta en champion han är bekväm med efter att Mad Lions hade tagit bort alla champions han trivs bäst med. 

Rekkles avslöjade att laget bland annat pratade om att använda Seraphine som ADC innan valet föll på Sivir.

”Hjälper mycket”

Svensken berättade också om hur laget är vänner även utanför servern vilket inte har varit en vana för honom senaste åren.

– Jag tror att det hjälper mycket, om vi trivs bra utanför spelet så kommer vi göra det i spelet också. Senast jag hade ett lag där det var så här var nog i Fnatic 2015 när vi också var väldigt nära. Så det har varit en lång väntan på att ha lagkamrater man är så nära.

Samtidigt varnar han däremot för att det kan förändras om laget skulle börja förlora. Men hittills har laget motsvarat förväntningarna efter segern mot Mad Lions.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.