Dreamhacks besked: Tvingas att skjuta upp sommarens fest

Tvingas be om ursäkt efter monsterrundan i cs.
Fnatic vann Dreamhack Masters 2019. Nu är det oklart hur och när cs-turneringen ska spelas.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Klassiska datorhavet i Elmia, Jönköping.
Foto: ANNA HÃ¥LLAMS / EXPRESSEN / ANNA HÅLLAMS / EXPRESSEN
Foto: LARS ANDERSSON / LARS ANDERSSON EXPRESSEN

Dreamhack Summer skjuts upp.

Den klassiska datorspelsfestivalen som normalt sett brukar äga rum i juni flyttas nu till början av augusti.

Detta på grund av coronaviruset, covid-19. 

– Vi följer utvecklingen noggrant, säger presschefen Per Sjölin.

Dreamhack Summer är en av årets stora höjdpunkter för gamers och e-sportsfans. Och det har länge varit oklart om det blir något evenemang på Elmia i Jönköping i sommar på grund av den nuvarande spridningsrisken för coronaviruset. 

Nu kommer beskedet. Dreamhack blir av – men först i augusti.

”Beslutet att flytta fram DreamHack Summer är en försiktighetsåtgärd som grundar sig i det beslut som fattats av regeringen och svenska myndigheter. Vi tar våra besökares hälsa och säkerhet på största allvar. DreamHack har full respekt och förståelse för myndigheternas beslut och kommer att följa utvecklingen mycket noggrant”, skriver Dreamhack i ett pressmeddelande.

Nytt datum för festivalen är 6-9 augusti, men arrangören utesluter inte att evenemanget kan skjutas upp ytterligare.

– Nu arbetar vi fullt ut för att kunna slå upp portarna till Dreamhack Summer den 6 augusti. Sedan följer vi utvecklingen noggrant, säger Dremhacks presschef Per Sjölin.

Vad kommer ni vidta för åtgärder på plats för att minimera smittorisken?

– Precis som under vår festival i Anaheim arbetar vi med mässhallarna för att se till så att det finns extra handspritstationer och att ytor områden rengörs oftare. Vi är även beredda att skala upp dessa åtgärder.

Osäkert om Dreamhack Masters

Dreamhack meddelar också att personer som redan har köpt biljett och inte har möjlighet att delta på de nya datumen får sina pengar tillbaka.

På grund av flytten tvingas också flera e-sporttävlingar att ändras och ställas in. Bland annat kommer man inte kunna arrangera flagskeppsturneringen i counter-strike Dreamhack Masters i Kinnarps arena.

– Vi arbetar dagligen med lag, spelare, spelutvecklare, och spelarfacken för att se till att vi kan fortsätta hålla de bästa e-sportturneringarna i världen, säger Per Sjölin och hänvisar till hemsidan för mer information.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.