Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Domen: Du kommer älska nya spelläget

Några snygga förbättringar.

Och några irriterande försämringar.

SportExpressen har testat nya FIFA 20 – och vågar slå fast en sak:

Du kommer älska nya spelläget Volta.

Den 27 september släpps den nya versionen av EA Sports omåttligt populära fotbollsspel FIFA.

Och som vanligt släpps spelet med en rad förbättringar, både rent visuella och speltekniska. Att grafiken traditionsenligt blir snäppet vassare för varje version som släpps är ingen hemlighet och så är också fallet i år. 

Samtidigt kommer väldigt många förundras över vilket märkligt lag Cristiano Ronaldo egentligen har hamnat i. 

Svaret: EA Sports har inte kommit överens med Juventus om rättigheterna och därför heter den italienska jätteklubben Piemonte Calcio i spelet och bär påhittade tröjor med ett lika påhittat klubbemblem.

I övrigt fortsätter EA Sports sin strävan att göra spelet så verkligt som möjligt, vilket i sig är bra, men riskerar att sänka spelglädjen om det dras än mer till sin spets. 

Ett exempel: I nya FIFA 20 har man lagt mycket fokus på bollens egenskaper, vilket resulterat i att den beter sig lite mer irrationellt än tidigare. Det är betydligt lättare för spelare att tappa kontrollen över bollen, vilket ofta resulterar i frustration.

Volta – en ny favorit i FIFA 20

Höstens spel har lite lägre tempo och man får lite mer tid att tänka med bollen. Något som kan vara nog så frustrerande om man är van vid att bygga sitt spel på snabbhet.

Samtidigt kommer goda nyheter för alla spelare som gillar att slå inlägg. Anfallarnas förmåga att inta en bra position i straffområdet har utvecklats, vilket innebär ett större hot vid inlägg.

En annan positiv nyhet är en enorm sådan.

I det nya spelläget ”Volta”, som mycket väl kan bli Fifas nya flaggskepp, tas fotbollen tillbaka till gatan. Här handlar allt om teknik.

Det är i princip exakt samma kontroller som i det vanliga spelläget, men ytorna är betydligt mindre och aktörerna betydligt färre. Matcherna spelas på olika planer runt om i världen, på riktiga arenor med grus som underlag, i industrilokaler och ute på asfalten.

Det kan kännas lite kaotiskt i början, men man kommer in i spelläget med tiden. Bli inte överraskad om Volta plötsligt blir en ny personlig favorit.