Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Division 4-klubben blev plötsligt världens största

Se otroliga spelgrafiken som alla pratar om
Spelare värvade storstjärnorna till Stevenage i Fifa 20.Foto: Burger King/Youtube
Foto: DAVID LOVEDAY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK / DAVID LOVEDAY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Barcelona, Real Madrid, Liverpool och... Stevenage.

Plötsligt blev division fyra-laget världens största klubb online.

Men hur? 

Jo, det hela burgade med en kampanj.

Stevenage spelar till vardags i den engelska fjärdedivisionen League Two och har blivit den största klubben i hela Fifa 20. Samtidigt som mängder av spelare spelar som laget, som blev det mest valda i karriärläget, så har klubbens riktiga tröjor sålt slut i shoppen. 

 Förklaringen är en kampanj som klubben har gjort tillsammans med Burger King.

De spelare som har använt Stevenage i Fifa 20 och laddat upp sina mål på sociala medier har belönats med hamburgare, något som har lett till att mängder av såväl spelare som Twitch-streamers använt laget.

– The Stevenage Challange är ett innovativt koncept med syftet att göra klubben till världens största online genom kraften i videospel och sociala medier, säger Stevenage-vd:n Alex Tunbridge i ett uttalande.

25 000 mål 

Resultatet blev att spelarna värvade storstjärnor som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo till Stevenage och visade upp sina bästa mål på sociala medier. Bland länderna som deltog fanns bland annat USA, Kina, Brasilien, Frankrike, Tyskland och Sverige.

Totalt laddades över 25 000 mål med Stevenage upp på sociala medier.

https://twitter.com/StevenageFC/status/1308730331231645696

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.