Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dignitas föll tungt – i den nya turneringen

HeatoN: "Det här ingen cs-dödare!"
Foto: Dignitas/Youtube

Ligans äldsta och yngsta lag drabbade samman på fredagskvällen.

Svenska superlaget Dignitas föll däremot tungt med 0–2 mot Cloud9.

Men de får ännu en chans att ta sig till finalen av fas ett.

Ungdom mötte erfarenhet när nya CS:GO-ligan Flashpoints yngsta lag, amerikanska Cloud9, tog sig an det äldsta. I Dignitas finns fyra av de majorvinnande svenska legendarerna från 2014. Den femte platsen utgörs under turneringen av slovaken GuardiaN, som ersätter norske jättetalangen Hallzerk på grund av hans problem med sin visumansökan.

Det var Cloud9 som hade en 9–6 ledning efter den första halvleken på egna kartvalet Train. Dignitas vann däremot pistolrundan på T-sidan och kunde snabbt vända underläget, men Cloud9 svarade med hela tre AWP:s för att säkra upp sitt försvar. 

Svensklaget hittade inget svar och förlorade till slut med 16–11, trots storspel av f0rest.

Dignitas tog sedan matchen till Vertigo, vilket har varit lagets paradkarta sedan de bildades i december. De fick däremot inte starten de hade hoppats på, utan det var amerikanerna som fick övertaget direkt.

Får sista chans till viktiga poäng

Dignitas hade under matchen stora problem med att vinna flera rundor i rad, vilket blev väldigt tungt för lagets ekonomi. Till slut föll svenskarna med 0–2 efter att ha förlorat kartan med 16–10.

Förlusten innebär att Dignitas nu får spela finalen i lower bracket mot antingen Orgless eller FPX för sista chansen att ta sig vidare till gruppfinalen i turneringens första steg. I potten ligger viktiga poäng för att ta sig till slutspelet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.