Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fnatic klart för slutspel – efter segern i derbyt

Fnatics Brollan.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Dignitas-spelaren f0rest under tiden i NiP.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Fnatic vann svenska derbymötet mot Dignitas.

Nu är de klara för gruppfinal i Flashpoint.

– Vi fick ett momentum, säger kaptenen Golden.

– Det är ju inte riktigt samma som förut så klart, för då slogs vi om att vara det bästa laget i världen. Men det känns extra kul att möta dem, sa Dignitas-spelaren Friberg till SportExpressen inför svenskmötet.

De ställdes mot Fnatic under torsdagen i lower bracket av säsong två av Flashpoint. Matchen inleddes på Dignitas karta Dust2, men det blev ingen munter inledning för den nybildade femman.

Fnatic stod för en rejäl överkörning med 16–6. 

Dignitas sista chans att hålla sig kvar i matchen var på Inferno, som blev en jämnare tillställning. Efter sin T-sida hade Fnatic däremot ett övertag med fem rundor.

Trippel av Flusha

Hoppet väcktes igen för F0rest, Friberg och resten av laget när de vann den följande pistolrundan. Men efter en uppvisning av Fnatic-spelaren Flusha, som eliminerade tre med sin Desert Eagle på banan, såg hoppet ut att släckas helt. 

Det blev dock ett riktigt drama över 30 rundor.

Fnatic vann till slut den andra kartan med 16–14 och är därmed klara för gruppfinalen där de möter Mad Lions, och oavsett resultatet där så är de klara för slutspelet. Dignitas kan hålla sig kvar genom spel i ”sista chansen”.

– Vi visste vad de skulle göra och träffade våra skott, vilket underlättade. Vi fick ett momentum som är svårt att stoppa, säger Fnatic-kaptenen Golden efter matchen.

Han berättar också att laget kommer ha ett bootcamp inför slutspelet.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.