Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det var min flykt från mina problem i skolan”

Foto: TSM
Foto: TSM

Han har burit amerikanska TSM på sina axlar under hela säsongen.

Nu meddelar danske stjärnan Sören ”Bjergsen” Bjerg att han avslutar spelarkarriären och blir coach i laget.

– Personen jag är i dag är på grund av det här jobbet och den här karriären, säger han själv.

Han har länge varit en av de bästa spelarna i Nordamerika där han spelat för TSM de senaste sju åren. Under den här säsongen har han varit den stora anledningen till att laget lyckades ta sig till världsmästerskapet. Väl där blev det däremot ett fiasko och TSM tog inte en enda seger.

Nu meddelar danske storstjärnan Sören ”Bjergsen” Bjerg, 24, att han lägger ner spelarkarriären och blir tränare för TSM.

– Det kommer säkert som en chock för många av er. Jag vill inte att någon tror att det är en direkt reaktion på hur dåliga vi var i Worlds, det är något jag har tänkt på länge, säger Bjergsen i ett uttalande.

”Var en deprimerad unge”

Han berättar också om hur mycket karriären har betytt för honom.

– När jag började spela så var jag bara en deprimerad unge i Danmark, säger han och fortsätter:

– League of Legends var en flykt från problemen jag hade i skolan, under de första åren spelade jag bara för att hålla mig borta från skolan för jag visste att om jag inte lyckades så var jag tvungen att gå tillbaka.

Under karriären vann Bjergsen fem LCS-titlar i USA med sitt TSM.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.