Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det finns ju personer som gjort värre saker”

Storstjärnan Olofmeisters 5 tips – så blir du bättre på CS:GO
Jarvis Kaye
Tyler ”Ninja” BlevinsFoto: Mixer

Jarvis Kaye, 17, har spelat in miljoner på Fortnite och stängdes nyligen av på livstid.

Nu försvaras han av megaprofilen Tyler ”Ninja” Blevins.

– Det är skillnad på honom och de som har noll följare och tjänar noll pengar på Fortnite, säger han.

Det var tidigare under veckan som den stora Fortniteprofilen Jarvis Kaye, som tillhör organisationen Faze Clan, blev portad livet ut från spelet. Bakgrunden är att 17-åringen använde fusk – en så kallad aim bot – vilket gav honom orättvisa fördelar. 

Kaye har försvarat sig med att han endast gjorde det som ett experiment för sina tittare. Efter beskedet om att han stängs av så släppte han en video där han ber om ursäkt, och brast ut i tårar.

– Jag är verkligen ledsen. Jag måste ta ansvar för mina handlingar och jag kommer göra mitt bästa för att hantera alla straff. Jag försöker inte hitta en snabb utväg här, men att bli avstängd på livstid... jag trodde verkligen inte att det skulle kunna hända, sa han i videon.

Nu tas han i försvar av världens allra största Fortniteprofil, Tyler ”Ninja” Blevins. 

Han menar att Kaye inte borde behandlas som vilken tonårig fuskare som helst, utan det faktum att han försörjer sig på att spela Fortnite borde vara en faktor. Kaye har dragit in miljonbelopp på att strömma spelet för sina tittare och spela det professionellt.

– Han är ung. Det finns personer som har gjort värre saker på internet i olika områden som inte har blivit bannade, säger Ninja på sin stream.

Pekar på självmordsvideon

Han använder Youtubern Logan Paul som exempel. Han filmade en död kropp i den så kallade ”självmordsskogen” Aokigahara i Japan. 

– Han laddade upp en video där han bad om förlåtelse och så var det överspelat, säger Ninja.

– Det finns gränser. Jag tror att det här är ett fall av att ”Jarvis, du är en idiot”. Ge honom sex månaders avstängning, kanske tre månader eftersom det är första gången. Han är en ung kille, kom igen.

TV: Olofmeister i stor intervju

Olofmeister - se hela intervjun med svenska världsstjärnan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.