Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är en fantastisk idé vi har pratat mycket om”

Foto: TILO WIEDENSOHLER VIA WWW.IMAGO-IMAG / IMAGO IMAGES/CAMERA 4 WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Snart är det dags för storturneringarna i Valorant och League of Legends på Island.

Nu avslöjar Riot Games flera kommande nyheter – och kommenterar ryktet om ett VM.

– Det är inget vi har i våra planer nu, säger John Needham, global e-sportchef.

Under onsdagen bjöds SportExpressen in till Riot Games pressevenemang inför MSI och Valorant Masters, som båda spelas på Island under maj månad.

Där avslöjades flera nyheter för Riots spel.

Efter turneringen på Island så kommer nästa Valorant Masters hållas på plats i Berlin i september. Förhoppningen är att kunna ha publik på plats för första gången i spelets historia.

Teamfight Tactics får också sin första globala turnering någonsin när Global Championship hålls på plats i Kina samma månad.

Riot Games globala e-sportchef, John Needham, fick också en fråga om ett ämne som många har varit inne på senaste åren: ett världsmästerskap där stjärnorna får representera sina respektive länder i League of Legends.

– Att göra plats i tävlingsschemat är väldigt svårt, det är en fantastisk idé och vi pratar om det mycket och vill göra det i någon form. Men det är inget vi har i våra planer just nu, säger han.

Utöver detta kommer Riot Games fira Pride-månaden med nyheter i de olika spelen som emotes och ”player cards”.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.