Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Den nya e-sportarenan kommer till Stockholm

Foto: Inferno Online/Red Bull
Foto: Inferno Online/Red Bull
Foto: Inferno Online/Red Bull
Foto: Inferno Online/Red Bull
Foto: Inferno Online/Red Bull
Foto: Inferno Online/Red Bull
1 / 7

Nu öppnar Red Bull Gaming Sphere i Stockholm.

Lokalerna kommer användas för både e-sportevenemang och gaming.

– Vi har länge drömt om att öppna ett ställe som fyller tomrummet mellan spelande för nöjes skull och professionell esport, säger Mathias Engstrand på Esportal.

2018 så öppnade det i Tokyo, 2019 i London och nu är det Stockholms tur. E-sportarenan Red Bull Gaming Sphere öppnar vid Odenplan intill gamingcentret Inferno Online.

280 kvadratmeter som är ”sprängfyllt med teknik” utlovas, med datorer av hög prestanda och en 325 tum stor projektionsvägg. Dessutom kommer professionell studioteknik för liveproduktioner att finnas.

– Vi har länge drömt om att öppna ett ställe som fyller tomrummet mellan spelande för nöjes skull och professionell esport. En plats där gamers, communities, esportlag, streamers och företag med koppling till gamingindustrin kan mötas, säger Esportals expansionschef Mathias Engstrand i ett pressmeddelande.

Redan hållit i Tekken-turnering

Tack vare flexibel inredning så kan lokalen skifta mellan ett gamingcenter och arena för e-sportevenemang utan problem. Där finns också en cafédel samt en avskild yta för lag som vill använda utrymmet för bootcamps. 

– Ambitionen är att Red Bull Gaming Sphere ska bli en naturlig knutpunkt för de som vill utveckla sitt spelande. Såväl aspirerande som professionella spelare och lag.

Red Bull Gaming Sphere kommer att hålla i gång sju dagar i veckan med huvudsaklig inriktning på bokade aktiviteter och evenemang. När lokalerna är lediga så är de en del av Inferno Onlines befintliga verksamhet, med tidsbokning i mån av plats.

Först ut att använda arenan var den svenska spelcommunityn som har formats runt fightingspel. Redan innan lokalerna har hunnit öppna hölls en Tekken-turnering i lokalerna redan på lördagen, uppbackad av spelutvecklaren Bandai Namco.

Red Bull Gaming Sphere öppnas redan på onsdag, den 5 februari.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.