Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Den förbjudna flytten är klar – G2 värvar Rekkles

Highlights från Fnatics VM-kvartsfinal
Foto: Fnatic

Den ”förbjudna flytten” är officiell.

För andra gången på två år värvar G2 rivallaget Fnatics storstjärna då Martin ”Rekkles” Larsson presenteras av laget.

– Mitt mål har alltid varit detsamma, att stå på den största scenen och lyfta den största pokalen, säger Rekkles i en presentationsvideo.

Det är slutet på en era när svenske Rekkles lämnar Fnatic efter åtta år i League of Legends-laget. Nu är han presenterad av den stora rivalen – och Europas bästa lag – G2 Esports.

Han ersätter därmed Perkz i ADC-rollen och återförenas med danske stjärnan Rasmus ”Caps” Winther, som ses som Europas bästa spelare. Caps gjorde samma lagbyte för två år sedan.

Rekkles hade ett kontraktserbjudande från Fnatic på bordet som hade gjort honom till lagets bäst betalda spelare någonsin, men valde att nobba erbjudandet att stanna. I stället lämnar han gratis med ambitionen att vinna världsmästerskapet nästa år.

Kontraktslängden är tre år.

https://twitter.com/G2esports/status/1329816841733214213

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.