Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De svenska jättelagen vädjar efter beskedet

Inrikesminister Mikael Damberg.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kultur- och demokratiminister Amanda Lind.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Ninjas in Pyjamas

Tidigare kunde SportExpressen avslöja att Stockholm är nära att förlora CS:GO-majorn.

Många har rasat efter beskedet – och nu vädjar man till regeringen.

”Gör inte samma misstag två gånger”, skriver Ninjas in Pyjamas.

”Det finns ingen ny utveckling, vi kan bestämma oss vilken dag som helst nu att flytta den från Sverige”, skriver Silviu Stroie, vd för arrangören PGL, i ett mejl till SportExpressen.

Beskedet att Sverige kan förlora årets största Counter-Strike-turnering har fått många att reagera, särskilt efter det tidigare beskedet att Dota 2-turneringen The International flyttats till Rumänien.

Bland de som reagerat finns Ninjas in Pyjamas, vars vd Hicham Chahine bjuder in Stefan Löfven, Mikael Damberg och Amanda Lind till samtal om e-sporten.

”Sverige har producerat några av de största e-sportstjärnorna och har varit ett ledande land globalt i decennier. Dags att bli involverade”, skriver han på Twitter.

Ninjas in Pyjamas vädjar samtidigt om att man inte ska göra om samma misstag som man gjorde med The International.

Alliance: Behöver svar till fredag

En annan av Sveriges stora e-sportorganisationer, Alliance, har också reagerat – och arbetar för att rädda upp situationen.

”PGL behöver ett skriftligt avtal ifall covid- och karantänåtgärderna förlängs utöver det nuvarande mandatet, så kan spelarna bli undantagna från covidreglerna. De behöver svaret till fredag”, skriver Kelly Ong, strategichef på Alliance, på Twitter.

Hon berättar också att man skrivit under en begäran till svenska regeringen på måndagskvällen, och uppmanar e-sportfans om att sprida budskapet.

https://twitter.com/ChahineHicham/status/1414950470213324803https://twitter.com/NIP/status/1414940621765230601

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.