Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”De respekterar mig nog lite för mycket”

Här är League of Legends nya champion Zeri
Rekkles i G2 Esports under förra säsongen.
Foto: Michal Konkol / Riot Games

Det har blivit en succédebut för svenske storstjärnan Martin ”Rekkles” Larsson i Karmine Corp.

I en intervju med L'Equipe berättar han att de nya lagkamraterna inte borde sätta honom på piedestal.

– De respekterar mig fortfarande lite för mycket, säger han.

Det blev en chock för europeiska League of Legends-fans när Rekkles inte fick plats i någon av lagen i europeiska högstaligan LEC. I stället spelar han säsongen i franska ligan med laget Karmine Corp.

Svenske stjärnspelaren inledde med att få hela säsongens första eliminering strax under två minuter in i debutmatchen mot Misfits Premier. De vann sedan matchen, men föll på torsdagen mot Mirage Elyandra.

Hittills har Rekkles en total KDA (kills/deaths/assists) på imponerande 18-3-17.

”Det borde de inte”

I en ny intervju med tidningen L'Equipe berättar han däremot att de nya, oerfarna, lagkamraterna hittills visar honom för mycket respekt.

– De lyssnar på mig oavsett vad jag säger, och det borde de inte! Det är lite motsatsen mot i G2, där jag hade svårt att göra mig hörd eftersom jag började året med att tänka att jag var underlägsen mina lagkamrater. Jag skulle vilja hitta en bra balans, säger 25-åringen.

Han berättar vidare att målet fortfarande är att spela i LEC igen, och tror att han får sin nästa chans nästa säsong under 2023. Han hade gärna gjort det med Karmine Corp, men inser att det är svårt i och med att ligan är stängd.

Tillbaka ska han däremot.

– Jag har ett arv att försvara, individuellt, säger Rekkles.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Sveriges 7 bästa League of Legends-spelare någonsin

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.