Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De behöver några som kan mäta sig med dem”

Ludwig ”Zai” Wåhlberg.Foto: LIQUIPEDIA

Team Secret fortsätter att köra över allt motstånd inom Dota 2.

Laget vann sin tredje final på tolv dagar efter att ha besegrat Na'Vi, VP Prodigy och Team Liquid med sammanlagt 9–0.

– Secret behöver några som kan mäta sig med dem, säger experten Trent ”TrentPax” MacKenzie.

Team Secret är världens hetaste Dota 2-lag. Det är ingen hemlighet. Hemligheten ligger i stället i hur de kan slås efter deras oerhört dominanta år.

På lördagskvällen så tog laget, med svenske Ludwig ”Zai” Wåhlberg, en förkrossande seger mot svensklaget Team Liquid i finalen av OGA Dota PIT. Matchen var över på nolltid efter att Liquid nollats.

Dessförinnan så hade Secret även kört över regerande världsmästaren OG i semifinalen, med ett game ett som var bland de mest överlägsna uppvisningarna hittills under säsongen.

– Det fina med Dota är att man kan gå igenom varenda millimeter av ett game och se deras vision, pings och allt möjligt för att lista ut varför man blir slagen så hårt av det här laget. Jag hoppas några listar ut det så vi får lite jämnare matcher, säger kommentatorn Trent ”TrentPax” MacKenzie i Twitchsändningen.

Donerade vinstsumman på tio miljoner

Bara sju dagar innan OGA-segern så vann Team Secret även välgörenhetsturneringen Gamers Without Borders, där lagets vinstsumma på tio miljoner kronor donerades till kampen mot coronaviruset.

– Att få träffa spelare från olika delar av världen är kul under dessa svåra tider. Att tillsammans mitt lag kunna hjälpa genom att donera till de viktiga välgörenhetsorganisationerna som kämpar mot COVID-19 känns bra, sa 22-årige Zai då.

Dagarna dessförinnan vann de även säsong ett av Weplay Pushka League.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.