Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De är väldigt seriösa i hur de tar sig an det”

James Banks.
Foto: Alliance
Foto: Riot Games

Svenska stororganisationen Alliance utökar verksamheten ytterligare.

Nu ska ett nytt Valorantlag värvas ihop – med hjälp av CS:GO-kommentatorn James Banks.

– De var väldigt seriösa i hur de villa ta sig an Valorantscenen, säger den nye general managern.

Under nästa år kommer svenska Alliance att utöka verksamheten till ytterligare tre e-sporter. Nu är den första avslöjad: succéspelet Valorant. För att ta första stegen har en ny general manager värvats in för att sätta ihop laget, och valet föll på James Banks som känns igen från exempelvis sändningar i CS:GO.

– Det här är en ny utmaning och ett nytt kapitel för mig. Jag har gillat varje aspekt av Valorant sedan betan. När jag först pratade med de i Alliance så var de väldigt seriösa i hur de ville ta sig an Valorantscenen och vad de kan erbjuda ett lag, säger han i ett pressmeddelande.

Han har nu börjat scouting efter de fem spelare som kommer ingå i laget. 

Alliance meddelar också att de kommer använda sig av sitt nya samarbete med Socios, där fansen också får göra sina röster hörda, om vilken nästa e-sport blir för organisationen. Alternativen är för fansen är Rocket League, Starcraft 2 och schack. 

Omröstningen börjar 13.00 på fredagen.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.