Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”De är tidernas bästa gamers, oavsett spel”

Shroud.
Foto: Twitch
CS 1.6.

Det finns många e-sporter att välja på.

Men i vilken finns de bästa spelarna någonsin?

Stora Twitch-stjärnan Michael ”Shroud” Grzesiek väger in:

– Jag svär att de är de bästa spelarna någonsin – i något spel, säger han enligt AFK Gaming

Dota, Counter-Strike, Fifa och League of Legends är bara några av de stora speltitlar där de största stjärnorna tävlar om miljontals kronor. 

Samtidigt har det alltid funnits en diskussion mellan de olika spelen: Vilka spel har egentligen de mest talangfulla utövarna?

Tidigare CS:GO-proffset Michael ”Shroud” Grzesiek, som i dag är en av världens största streamers, har gett sin åsikt i frågan.

– Jag tror personligen att de som spelade Counter-Strike 1.6 och 1.5 var de bästa spelarna någonsin. Jag svär på min mamma, de var tidernas bästa gamers i något spel, säger han under sin stream enligt AFK Gaming.

Han menar att de tidiga Counter-Strike-stjärnorna kunde vara bra oavsett vilket spel de valde efter att ha spelat CS. Något han däremot inte kan ge en förklaring till.

– Min gissning är att de som spelade 1.6, eller ännu äldre versioner, hade så många spel och genrer som kom ut att de spelade allt. Jag tror inte att det har så mycket med ”mechanics” i spelen själva. Jag tror det handlade om tiden då de spelade de spelen.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.