Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför nobbades det svenska världslaget

HeatoN går bananas: "Det där går på millisekunder"
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

När lagen till Blastpro Premier Spring presenterades så saknades ett världslag: Fnatic.

Nu berättar arrangören om varför svensklaget nobbades.

– Vi kan inte förlita oss på lagens nuvarande uppställningar, säger Nicolas Estrup till HLTV.

I början av februari spelas Blast Premier Spring i London, men svenska Counter-Strike-laget Fnatics inbjudan tycktes ha försvunnit i posten. Laget har haft en väldigt starkt höst och rankas för närvarande som världens tredje bästa lag.

Dessutom så har inte heller formstarka Mousesports bjudits in. Däremot så ingår, förutom svenska rivalerna Ninjas in Pyjamas, bland andra orankade laget Complexity och nybildade OG.

Blast-chefen Nicolas Estrup förklarar valen för HLTV.

– Alla som har varit en del av CS i mer än några minuter vet att vi inte bara kan förlita oss på rankningen för att bestämma vem som får delta när vi tänker långsiktigt. Vi har sett hur det kan förändras drastiskt.

Sågas av Fnatics vd

Estrup berättar vidare att Complexity-ägaren Jason Lake spelade en stor roll i att laget fick en plats i stället för Fnatic och Mousesports.

– Jag vet hur han arbetar, passionen han har. Att se det var en positiv faktor för oss eftersom det visar att han är en kille som är villig att börja från ruta ett, säger han.

Bland deltagarna finns däremot topplag som Astralis, Team Liquid, Natus Vincere och Faze Clan. Turneringen spelas i London mellan 31 januari och 16 februari.

Fnatics vd Sam Mathews kritiserar beslutet på Twitter.

”Att se dem offentligt rata vår organisation, den mest anrika i e-sporten, är en väldig besvikelse.”

https://twitter.com/sammathews/status/1210057446711939072

TV: Se hela intervjun med Patrik ”f0rest” Lindberg

Stor intervju med historiens bästa CS-spelare

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.