Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför gick 22-årige stjärnan i pension

Se premiären av SportExpressen E-sport med HeatoN • Hela programmet
Kim ”Pine” Do-hyeon
Bild från en match i Overwatch League.Foto: MARY ALTAFFER / AP TT NYHETSBYRÅN

Förra veckan kom bomben: Pine lägger ner Overwatch-karriären.

Nu berättar 22-årige stjärnan om beslutet.

– Jag fick negativa tankar, jag kände mig vilsen, säger han till Dot Esports.

Sydkoreanske Kim ”Pine” Do-hyeon har räknats som en av de mest sevärda spelarna i Overwatch League för sin högoktaniga spelstil med aim-baserade hjältar som McCree och Widowmaker.

Nu har ”Big boss” – som han kallas – lagt karriären som professionell Overwatchspelare på hyllan. I stället blir han en streamer på heltid för sitt lag New York Excelsior.

Anledningen är enligt Dot Esports delvis den nya, så kallade, ”goats”-metan med tre tanks och tre supports, som inte ger utrymme för en traditionell DPS-spelare.

Det fick Pine att känna sig vilsen, han hade förlorat sin roll i laget och på scenen. Stjärnan gjorde försök att lära sig nya hjältar, men lyckades aldrig riktigt.

– Ärligt talat så misslyckades jag med att anpassa mig till metan. Jag har skyllt på spelet, men det borde jag inte, säger han till Dot.

”Fiender” – även i egna laget

Han har tidigare också berättat att han känner en allt för hög press från fansen efter att han fick smeknamnet ”Big boss” för sina uppvisningar.

Nu berättar Pine om den hårda verkligheten inom e-sporten.

– Fiender finns överallt för proffsen. Även i egna laget, vi måste tävla om startplatserna. 

Enligt Pine så finns det bara en lagkamrat i New York Excelsior som han har känt sig bekväm att prata med om sina problem, Hwang ”Flow3r” Yeon-oh.

Pine utesluter däremot inte en comeback helt och hållet.

– Kanske skulle jag komma tillbaka om jag fick tillbaka självförtroendet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.