Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Då kan du få tag i en Playstation 5

Expressens spelreporter jämför nya Xbox Series och Playstation 5. Vilken konsol är mest värd pengarna?
Trycket på Playstation 5 har varit rekordstort i Sverige.
Foto: ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK / ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Kristina Wärmare, PR- och kommunikationschef för NetOnNet.
Foto: Netonnet
Foto: ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK / ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK / ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: BRETT D. COVE / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Under torsdagen släpptes Playstation 5 i Sverige och trycket har varit rekordstort.

Nu kommer dystra besked för de som inte var ute tidigt.

– Har du inte förhandsbokat tidigt så tror jag inte att du kan få en till jul, säger Jenny Pedersén på Mediamarkt.

Nu har Playstation 5 släppts i Sverige och några lyckliga få har fått tag i ett under releasedagen. Intresset för den nya spelkonsolen har varit enormt och nu frågar sig många när det som tidigast går att få tag i en.

– Intresset kring PS5:an har ju varit rekordstort. Det var ett extremt tryck på förhandsbokningarna och de gör ju att de som är sugna på en PS5 nu tyvärr har svårt att få tag på en innan jul, berättar Jenny Pedersén, kommunikationschef på Mediamarkt.

Återförsäljaren har nära kontakt med distributören för att få in så många Playstation 5 som möjligt för försäljning och tillgodose den stora efterfrågan. De som var snabba med att förhandsboka i september kan skatta sig lyckliga.

Mediamarkt: Då kommer fler PS5

De som inte hann förhandsboka sina exemplar får däremot vänta.

– Har du inte förhandsbokat tidigt så tror jag inte att du kan få en till jul, om det inte kommer in någon ny leverans som jag inte känner till. Så det blir svårt att handla en PS5:a till någon man tycker om.

Nästa leverans till Mediamarkt kommer först efter årsskiftet i januari eller februari.

– Alla har varit överraskade av det otroligt stora intresset, men det är ju ett så kallat generationsbyte och under ett år där många tillbringar mycket tid hemma på grund av den hemska pandemin vi lever med. Men jag tror ju så klart intresset för PS5:an hade varit stort ändå, säger Jenny Pedersén.

Även på Netonnet har det varit ett jättetryck på att få tag på exemplar av spelkonsolen.

– Det har varit ett enormt jätteintresse, naturligtvis, säger Kristina Wärmare, PR- och kommunikationschef.

Sålde slut på fem minuter på Netonnet

Alla som förbokade tidigare under hösten har fått tilldelning då Netonnet avslutade förhandsbokningen innan beställningarna blev för många. De hade också ett släpp av fler konsoler klockan 08.00 på torsdagsmorgonen. 

– Fem över åtta så var allting helt slut. Hade vi haft fler så hade vi naturligtvis kunnat sälja väldigt många fler, säger Kristina Wärmare.

Hon har däremot ingen information när de får in fler Playstation 5 och vågar därför inte uttala sig kring chanserna att få en till julafton. 

Elgiganten: ”Chansen minimal”

Även på Elgiganten är konsolen helt slutsåld då trycket var massivt under releasedagen. Alla som hade lyckats förhandsboka har däremot säkrat sina exemplar, men för de övriga så ser det mörkt ut att få en till julfirandet.

– Man ska aldrig säga aldrig men chansen att vi får in fler innan jul är minimal. Leveranserna ser ut att påbörjas igen i starten av nästa år, exakt när får vi återkomma till, säger Mark Hammarberg, försäljningschef på Elgiganten.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Playstation 5 går för 10 000 kr – nu stoppas annonserna

Blocket: ”Omoraliskt”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.