Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chocken: Rekkles har lämnat Fnatic

Se highlights från Fnatics kvartsfinal i VM
Rekkles.
Foto: Fnatic
Foto: Twitch

Efter rykten och spekulationer så är det till slut klart: 

Svenske storstjärnan Martin ”Rekkles” Larsson lämnar Fnatic – laget som han varit synonym med i åtta år.

Han nobbar ett jättebud från organisationen, bekräftar Fnatic själva.

Det är slutet på en era för Fnatics League of Legends-lag när svenske Martin ”Rekkles” Larsson lämnar organisationen som han blev en del av redan 2013. Han har sedan dess blivit Fnatics ansikte utåt och varit en viktig del av varumärket.

Fnatic bekräftar i ett pressmeddelande att 24-åringen nobbar ett historiskt kontrakt som skulle göra honom till den bäst betalda någonsin i laget. Detta trots att han tidigare indikerat att han ville stanna över nästa säsong.

Kan återförenas med Caps i G2

I stället valde han alltså att inte skriva på kontraktet och beslutet att lämna uppges inte vara grundat i den finansiella aspekten. Det är ingen hemlighet att svenskens högsta dröm är att vinna Worlds.

Det har blivit nästan 600 matcher i svart och orange för Rekkles och nu är han utan kontrakt och kan lämna gratis. Flera rapporter tyder på att han är nära att gå till ärkerivalen G2, där han i så fall återförenas med danske Rasmus ”Caps” Winther som gjorde samma lagbyte för två år sedan.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

https://twitter.com/FNATIC/status/1329157029462757378

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.