Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chocken – hela laget släpps: ”Sorglig dag”

The International till Stockholm: "Otroligt stort"
Jonathan ”Loda” Berg
Foto: LIQUIPEDIA
Foto: LIQUIPEDIA

En bomb har briserat i Dota 2 – samtliga spelare i svenska storlaget Alliance lämnar.

Nu planerar laget att värva ihop ett helt nytt lag och börja från grunden.

– I dag är en sorglig dag för Alliance, säger Jonathan ”Loda” Berg. 

Som en blixt från klar himmel kommer nu beskedet från svenska Alliance – hela laget släpps, bekräftar organisationen. Det innebär att Micke, Insania, Boxi, Taiga och Qojqva alla lämnar.

– Jag vill tacka för allt Alliance har gjort för oss under de senaste två åren. De trodde på oss även under de tuffaste stunderna, säger Aydin ”insania” Sarkohi till den egna sajten.

Nu ska Alliance bygg om laget igen för att satsa inför framtiden.

– Vi har lyckats bygga ett lag från grunden med dessa spelare och visat att det är möjligt även utan de mest välkända spelarna. Vi vet hur man bygger lag, det är en del av vår DNA, säger coachen Jonathan ”Loda” Berg.

Som bekant så kommer The International hållas i Stockholm nästa år. Nu återstår det att se om vi får se ett nytt Alliance spela inför hemmapublik i Globen.

https://twitter.com/theAllianceGG/status/1177216058672984065

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.