Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chocken: Fnatic slår ut Astralis – klart för final

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Malmöpubliken fick se en stor bragd av svenska Fnatic.

De slog ut tidernas bästa lag i semifinalen – som dessutom nollades.

– Det känns fantastiskt, säger Robin ”Flusha” Rönnquist.

Fnatic stod för en jätteknall i Dreamhack Masters i Malmö. Svensklaget slog ut tidernas bästa lag, danska Astralis, i semifinalen. De blev dessutom en nollning.

På den första kartan, Overpass, så övertygade Fnatic stort och vann med 16–9. När kartan skiftades till Astralis val, Nuke, så var förväntningen att det danska laget skulle ta en storseger på sin paradkarta.

Men i stället tog Fnatic kommandot direkt som CT-sida, även om Astralis tog sig tillbaka till en jämn första halvlek. Men Fnatic imponerade även på den svåra T-sidan, även om de hade svårt att avsluta den trots flera ”matchbollar”.

”Alla underskattar oss”

Flera övertider krävdes för att avgöra kartan, men till slut stod Fnatic som segrare med siffrorna 25–23 och är därmed klara för finalen.

– Det känns fantastiskt, det är mitt första event sedan jag kom tillbaka. Vi har ett riktigt bra lag, så det känns underbart, säger Robin ”Flusha” Rönnquist i sändningen efter segern och fortsätter:

– Alla underskattar oss just nu. Vi har haft ett riktigt bra bootcamp före det här och känner oss grymma. Vi kan spela alla kartor på en riktigt hög in 

Där kommer de att ställas mot antingen Team Vitality eller Natus Vincere som spelar mot varandra på lördagskvällen. Finalen spelas på söndagen klockan 17.00.

Vinnarna tar hem 986 000 kronor och segern räknas till Intel grand slam.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.