Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chocken: Dignitas vinner svenskmötet

Dignitas-spelaren f0rest under tiden i NiP.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
KRiMZ, Fnatic.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Gammal är äldst.

Den ikoniska uppställningen i Dignitas vann svenskmötet mot världsettan Fnatic efter flera övertidsrysare.

– Jag log nog lite för mycket, säger Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund efter segern. 

I fredags så tog sig Dignitas an Ninjas in Pyjamas i svenskmötet som alla hade väntat på kvalet till CS:GO-majorn i Rio.

På tisdagen var det dags för ett av de äldsta rivalmötena i CS:GO att få ny bensin på elden. De legendariska NiP-spelarna, som nu spelar för Dignitas, tog sig an världsettan Fnatic.

Tittarna bjöds dessutom direkt på ett riktigt drama. Den första kartan, Train, gick till övertid och vanns till slut av Fnatic med 19–17. Den som imponerade mest var 17-årige Ludvig ”Brollan” Brolin som stod för 33 frags, medan Dignitas norske jättetalang Håkon ”hallzerk” Fjärli hade svårt att komma in i matchen.

På karta två så hade Fnatic en ledning med två rundor efter sin T-sida på en av lagets starkaste kartor, Overpass. Dignitas vann däremot den andra pistolrundan och kunde snabbt kvittera ställningen.

Trippel övertid och chockseger

Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund visade upp gammal form och ledde elimineringarna för Dignitas, samtidigt som han stod för rundavgörande lurks. Laget lyckades hämta in ett underläge och tvinga fram en ny övertid, som blev ännu en ny övertid, och en tredje.

Till slut stängde Dignitas kartan med siffrorna 25–22 och tvingade fram ett avgörande på Dust2. Där inledde Dignitas starkast som T-sida och hade vid sidbytet ledningen med fem rundor.

Även game tre såg ut att gå mot övertid, men vid ställningen 15–14 lyckades Dignitas stänga matchen – och chocksegern var ett faktum.

NiP leder gruppen

Det innebär att svenska världsettan Fnatic nu står på två förluster och en vinst i gruppspelet i kvalet till Rio-majorn som spelas senare i år. För Dignitas är det första segern.

Samtidigt som svenskmötet spelades så ställdes det tredje svensklaget, Ninjas in Pyjamas, mot finländska Ence och tog sin tredje raka seger i gruppspelet (22–19, 17–19, 16–5) och fortsätter därmed toppa grupp A.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.