Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chocken: Den enorma satsningen läggs ner

Streamern PrincessCourt i tårar på sin Mixer-kanal efter beskedet.Foto: Mixer
Ninja.Foto: CHRISTIAN MONTERROSA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Shroud.Foto: Mixer

En bomb har slagit ner i streamingvärlden.

Ett år efter att ha värvat jättenamnen Ninja och Shroud läggs Mixer ner av Microsoft. Efter beskedet syns många profiler ta emot beskedet med tårar i sina livestreams.

”Det känns väldigt tråkigt för de som gick dit”, skriver svenske Smash Bros-stjärnan Adam ”Armada” Lindgren på Twitter.

Chocknyheten kom som från ingenstans under måndagskvällen. Microsofts jättesatsning Mixer, streamingtjänsten som skulle utmana Twitch, läggs ner. Flera av profilerna tar emot beskedet live i sina kanaler och syns brista ut i tårar medan andra riktar sin ilska mot Mixer.

Beskedet kom bara ett år ett mångmiljonavtal slöts med några av de största namnen som Tyler ”Ninja” Blevins och Michael ”Shroud” Grzesiek. Det har tidigare rapporterats att 29-årige Ninjas kontrakt med Mixer var värt hela 280 miljoner kronor.

Nu, bara ett år senare, så är de tillsammans med alla andra Mixer-streamare fria att hitta nya hem för sina streams och spekulationerna har redan börjat om var de kan komma att hamna.

”Började långt bakom”

Samtidigt som Mixer bekräftar att tjänsten läggs ner så meddelar de också ett avtal med Facebook Gaming. De som tidigare var partners på Mixer erbjuds nu chansen att gå över till Facebook.

– Vi började ganska långt bakom vad gäller Mixers månatliga aktiva användare jämfört med några av de stora aktörerna, säger Phil Spencer, gamingchef på Microsoft, till The Verge.

Enligt e-sportjournalisten Richard Lewis, som hänvisar till välinsatta källor, så har Facebook erbjudit stora avtal till både Ninja och Shroud. De båda ska däremot ha tackat nej och är därmed fria att förhandla med andra tjänster.

Ninja själv skriver på Twitter:

”Jag älskar min community och vad vi har byggt tillsammans på Mixer. Jag har några beslut att ta och kommer tänka på er när jag gör dem.”

https://twitter.com/RLewisReports/status/1275139749716480000https://twitter.com/ArmadaUGS/status/1275141259611508738

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.