Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chockbytet: Ikoniska kartan Train tas bort

Train försvinner nu.
Foto: Valve
Ancient.
Foto: Valve

CS:GO säger hej då till klassiska kartan Train.

Den ersätts nu av en ny version av Ancient i Valves stora uppdatering.

Här är alla förändringarna.

”Operation Broken Fang” är nu över och Valve meddelar samtidigt en ny stor uppdatering för CS:GO. 

”Snakebite” heter den nya låda med 17 nya skins som kommer finnas tillgänglig. Bland annat en M4A4 ”In living color” och USP-S ”The Traitor”. 

Men den största förändringen är att Train oväntat tas bort ur den aktiva kartpoolen och ersätts av Ancient – som har fått några förändringar. 

Bland förändringarna för kartan så har en ny väg in till A-sajten för CT-sidan lagts till samtidigt som den vänstra ingången till mid för T-sidan har fått en behövlig utvidgning. B-bombsajten har också blivit större. Utöver det kommer också några mindre omdaningar.

Valve bekräftar däremot att de kommande kvalen till majorn i Stockholm fortsatt kommer använda Train.

Hyllas och kritiseras

Det dröjde inte länge innan både kritik och hyllningar kring kartförändringarna började komma in. 

”Direkt efter första matchen på nya kartan så behöver FPS-optimering vara högsta prioritet”, skriver proffset Jonathan ”Elige” Jablonowski på Twitter.

 ”Att Valve förändrar kartpoolen är en fantastisk grej, det spelar ingen roll hur mycket du tyckte om/inte tyckte om att karta X tas bort. Det är vad vi har frågat om”, skriver danske Jacob ”Pimp” Winneche.

Många profiler har reagerat starkt på att det är just Train som tas bort i stället för andra mer frekvent kritiserade kartor.

I vanlig ordning har Valve i uppdateringen också arbetat för att eliminera allmänna buggar i spelet. Dessutom har tjänsten ”360 stats” lagts till där spelare kan prenumerera för en månadskostnad och därigenom få detaljerad statistik kring sina egna matcher.

Och inte minst: kycklingarna har fått ett nytt utseende.

https://twitter.com/CSGO/status/1389345052753752067

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

TV: Backstage under dev1ce första dag i NiP

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.