Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bomben – stjärnorna tvingas bort från Mibr

Fer.Foto: Faceit
Taco.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Sent på söndagskvällen så kommer brasilianska Mibr med ett chockbesked.

Båda storstjärnorna Fernando ”fer” Alvarenga och Epitacio ”TACO” Pessoa de Melo tvingas bort från laget.

Även den fuskavstängde tränaren Ricardo ”dead” Sinigaglia får gå.

Beskedet från CS:GO-organisationen kommer som från ingenstans: Vi har sett det sista av TACO och fer i Mibr-tröjan – då båda bänkas av laget som nu söker ersättare. Beskedet kommer efter en period av dåliga resultat för laget.

”Vi lever vid ett tillfälle då det är viktigt för Mibr och Mibr-fans att göra förändringar”, skriver klubben i ett uttalande.

Utöver de två spelarna så får också tränaren Ricardo ”dead” Sinigaglia lämna laget efter att ha ertappats med att ha fuskat genom att använda sig av en bugg i spelet.

”Organisationens beslut”

Nyheten mottas med chock i CS:GO-världen.

”Slutet på en era”, skriver bland annat den tidigare Mibr-coachen Janko Paunovic på Twitter.

TACO twittrar själv om beskedet.

”Beslutet togs enbart av organisationen. Jag är ledsen över att behöva lämna mina lagkamrater – speciellt under de här omständigheterna, men jag ser fram emot att se vad framtiden har att erbjuda.”

Kvar i laget finns FalleN, kNgV- och trk.

https://twitter.com/mibr/status/1305234859036729345?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1305234859036729345%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.hltv.org%2Fnews%2F30283%2Fmibr-part-ways-with-fer-taco-dead

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.