Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bomben: Stjärnan tvingas lämna NiP

Twist.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Ninjas in Pyjamas inledde året med ett svagt framträdande i CS Summit.

Nu tvingas Simon ”Twist” Eliasson bort från laget. I stället får talangen Erik ”Ztr” Gustafsson chansen.

– Det var inte ett lätt beslut, men någonting måste hända, säger Jonas Gundersen, operativ chef i Ninjas in Pyjamas.

Ninjas in Pyjamas lyckades bara vinna en match under årets första turnering, CS Summit 7. Nu väljer laget att direkt göra ändringar i laget. Simon ”Twist” Eliasson bänkas och talangen Erik ”Ztr” Gustafsson, som spelar för akademilaget Young Ninjas, ersätter honom i Blast Premier som inleds i helgen.

– Vi har inte lyckats få loss den massiva potential och energi som finns i laget och över tid så blir sån energi en negativ spiral som är svår att bryta, utan att ändra gruppdynamiken, säger Jonas Gundersen, operativ chef i Nip, i ett pressmeddelande.

Ninjas in Pyjamas väljer därför att försöka få en nystart genom en förändring i laget. Ztr var den första spelare som värvades till ninjornas nystartade akademilag och får nu chansen att visa upp sig på den högsta nivån av Counter-Strike.

”Tidigare än förväntat”

I sin första match ställs han dessutom mot ett av tidernas bästa lag då Ninjas in Pyjamas möter Astralis i premiärmatchen av Blast Premier. 

– Trots sin korta tid som ninja så har Erik redan visat en formidabel arbetsmoral och potential. Hela idén bakom det här projektet var att det ska bli en väg in till a-laget och även om det kommer tidigare än förväntat, så är vi exalterade över att testa det, säger Jonas Gundersen.

Organisationen meddelar samtidigt att en ”performance coach” har rekryterats. Det rör sig om den australiske före detta olympiska roddaren David McGowan. Dessutom får före detta CS-proffset – och elitseriekommentatorn – Fredrik ”Jaegarn” Andersson rollen som assisterande tränare med ett särskilt fokus på Young Ninjas.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.