Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bomben klar: NIP har värvat Brollan

Brollan.
Foto: Ninjas in Pyjamas
Foto: Ninjas in Pyjamas
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Svenska CS:GO-bomben är klar.

Ludvig ”Brollan” Brolin är en Ninjas in Pyjamas-spelare.

– Jag är väldigt spänd på att ta nästa steg i min karriär med NIP, säger han i ett pressmeddelande.

Ninjas in Pyjamas har haft en lång, stökig period där byten i femman gjorts konstant. Tre olika spelare från akademin har testats och Patrick ”Es3tag” Hansen värvades till slut som en permanent spelare. 

Kort därefter tog lagets stora stjärna Nicolai ”Dev1ce” Reedtz däremot en längre paus på grund av hälsoskäl, och akademitalangen Love ”Phzy” Smidebrant togs in för att ersätta honom under perioden.

Resultaten har varit blandade där Ninjas bland annat besegrade världsettan Natus Vincere i gruppspelet av Blast Premier. Laget har däremot åkt ut tidigt i de flesta turneringarna senaste tiden, men imponerar stort i pågående ESL Pro League.

Brollan: ”Väldigt spänd”

Nu har sista pusselbiten fallit på plats, då Ludvig ”Brollan” Brolin värvas från Fnatic på ett treårigt kontrakt.

– Jag är väldigt spänd på att ta nästa steg i min karriär med NIP, säger han i ett pressmeddelande.

Hur femman, som när Dev1ce återvänder har sex spelare, kommer se ut framöver framgår inte. Lagets operativa chef Jonas Gundersen bekräftar däremot på Twitter att ingen kommer få lämna trots värvningen.

NIP gör saker och ting ”på sitt sätt”, säger han.

– Vi har tittat på Brollan i flera år nu, varje seriöst lag har det. För mig har det inte varit en fråga om han ska ansluta, men när. Och jag tycker han har valt ett fantastiskt tillfälle, säger Jonas Gundersen, operativ chef på NIP.

Enligt uppgifter till HLTV la Ninjas in Pyjamas ursprungligen ett bud värt 6,4 miljoner kronor för Brollan. Hur mycket summan till slut landade på är oklart.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.