Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan: ”Man måste vara Kinas hundar...”

Foto: Overwatch League

Koreanske Overwatch-stjärnan bojkottades av de kinesiska lagen efter sitt uttalande.

Det följdes av en kritikstorm mot lagen.

Nu har bojkotten upphävts – och Saebyeolbe får spela igen, skriver Upcomer.

Jong-ryeol ”Saebyeolbe” Park, 25, är ett av de största namnen i Overwatch League och har blivit ett föremål för stor uppmärksamhet den senaste tiden.

Anledningen är uttalanden han gjorde kring Kinas ”One China”-policy, som bland annat stipulerar att Taiwan ingår i Folkrepubliken Kina, som motsätter sig dess självständighet. 

Detsamma gäller Hongkong.

Bland annat sa Saebyeolbe att spelarna måste vara Kinas ”hundar” för att fortsätta tjäna pengar i regionen, skriver Upcomer

Det hela ledde till att de fyra kinesiska storlagen Hangzhou Spark, Shanghai Dragons, Guangzhou Charge och Chengdu Hunters alla inledde en bojkott mot spelaren. De skulle vägra delta i matcher, träningar och evenemang där han deltog.

”Respekterar känslorna”

Nu bekräftar de däremot i ett gemensamt uttalande att bojkotten har hävts, efter att ha mottagit en kritikstorm från fansen.

”Vårt lag är väldigt ororat över rösterna från vår gemenskap och bland våra fans, vi respekterar de många känslor som har stigit på grund av lagets synsätt som tidigare visats”, skriver de i uttalandet

”Vi kommer återgå till normal aktivitet med varandra baserad på ömsesidig respekt och enighet.”

I juni möts Saebyeolbes lag Seoul Dynasty och Chengdu Hunters, som inledde bojkotten, i Overwatch League.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

TV: Se roligaste ögonblicken med CS:GO-stjärnorna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.