Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blir julvärdar åt barn i behov av umgänge

Foto: Pressbild
Jenyfear.
Foto: Twitch

De barn som känner sig ensamma eller befinner sig i utanförskap får egna julvärdar från e-sport och gaming.

Populära Twitchprofiler som Kevzter och Tomu samt ”World of Warcraft”-mormodern Susanne ”Jenyfear” Bergstedt deltar.

– Det är aldrig för sent att våga vara snäll, säger hon.

Barnens rätt i samhället, Bris, och Svenska e-sportförbundet går samman för att ge barn i utanförskap något som lyser upp tillvaron under julen. Välkända gamers kommer vara digitala julvärdar för barn som vänder sig till datorn för social tillhörighet.

– När allt fler unga vänder sig till nätet för sina frågor, funderingar och social samvaro vill vi på Bris påminna om att vi finns där för den som vill prata. Tillsammans med Svenska E-sportförbundet kan vi påminna om att vuxenvärlden finns som stöd för unga, säger Anna Holmqvist, kommunikationschef på Bris i ett pressmeddelande.

De populära Twitchprofilerna som deltar som julvärdar är Fortnitespelaren Kevin ”Kevzter” Sundqvist, Robloxstreamern Tom ”Tomu” Karlsson och föreningen Prima e-sport. Det gör också den 69-årige World of Warcraft-fantasten Susanne ”Jenyfear” Bergstedt

– Sedan starten av min karriär som spelkreatör så har jag kämpat för att vara en bra förebild, stå för rätt saker och vara ett lyssnade öra för både unga som gamla, säger Kevzter. 

Håller telefonlinje öppen

Deras sändningar börjar på julförmiddagen och pågår under hela dagen och kvällen där de turas om att streama och spela med barnen som ansluter online, samtidigt som flera överraskningar utlovas.

Bris kommer också hålla sin chatt och telefonlinje öppen under julen och information om detta kommer synas under profilernas sändningar. 

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.