Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Blir intressant att möta de allra bästa”

Felix ”Kryze” Hellström: ”Är ett stort steg”

Svenske Felix ”Kryze” Hellström, 20, är klar för LEC-laget Excel.

I sommar ställs han nu mot några av världens bästa spelare.

– Man kommer ju vara lite nervös, men jag tror jag har en hyfsat bra chans mot dem, säger han till SportExpressen.

20-årige Kryze har imponerat stort i den tyska ligan Prime League under våren. Nu har han värvats av Excel Esports som hör hemma i den europeiska toppligan LEC.

Svensken berättar att det är ett väldigt stort steg i hans karriär.

– Det känns väldigt bra och jag är väldigt taggad. Det ska bli intressant att se hur det är att spela mot de i högsta ligan och de bästa spelarna.

Du kommer ju få möta folk som Bwipo och Wunder i top lane, hur känner du inför de mötena? Kommer det vara nervöst att möta dem?

– Man kommer ju vara lite nervös, men jag tror jag har en hyfsat bra chans mot dem, säger Kryze och fortsätter:

– Just nu är de nog lite bättre än mig, men eftersom jag har väldigt bra coacher just nu så tror jag att jag kan bli lika bra, om inte bättre, än dem faktiskt.

”Då har jag inte scenskräcken”

Excel misslyckades med att nå slutspelet i LEC under vårspliten, men Kryze har ändå stora förhoppningar på att nå VM-spelet i vinter. Men innan dess står han inför flera utmaningar. En av dem är att vänja sig med att spela inför publik på scenen, i stället för från tryggheten i hemmet.

Men till en början så gynnas han av att få spela hemifrån på grund av coronakrisen.

– Jag tror det är bättre för mig för då har jag inte den scenskräcken kan man väl säga. För jag är van att spela hemifrån, jag är inte så van att vara på scenen och så där, säger han.

Han blir den fjärde svensken i LEC, utöver storstjärnan Rekkles i Fnatic och rookieduon Finn och Larssen i Rogue. Kryze medger att det är en hjälp att se de sistnämndas succé under våren när han nu hoppas på att göra lika bra ifrån sig i ligan själv. Minst.

Får förändra sin spelstil

Men för 20-åringen så gäller det nu att skapa sig en bredare champion pool inför mötena med världslagen.

– I Prime League spelade jag inga tanks alls under hela säsongen, han förväntar sig ju att jag ska spela tanks och jag kan ju spela det. Men folk är nog mer vana att se mig mer på carry champs som Ryze, Camille och Vladimir.

I top lane, där han spelare, så ser han främst upp till koreanen Kang ”TheShy” Seung-lok som vann Worlds med det kinesiska laget Invictus Gaming 2018. I Europa så är det däremot varken Wunder eller Bwipo som han ser upp till mest.

– I Europa så är det nog Alphari tror jag, han är en av de bästa top lane-spelarna.

Ser du fram emot att möta Finn i top lane förresten i ett svenskmöte?

– Ja det ska bli intressant faktiskt, jag har inte spelat mot honom så mycket i solo queue, så det ska bli intressant att se hur det går.

LEC-säsongen återupptas den 12 juni då Kryze och hans Excel ställs mot just svensklaget Rogue där Finn och Larssen spelare. 

TV: Se magiska spelgrafiken alla pratar om

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.