Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blir av med lönen – för händelse innan finalen

Highlights: Allt det bästa från VM-finalen i League of Legends
Sofm.Foto: Riot Games
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games

Det blev en tung förlust för Suning i VM-finalen i League of Legends.

Nu avslöjas en händelse precis inför finalen, som har lett till att en av lagets stjärnor straffas.

Suning har nu bett om ursäkt för Lê ”Sofm” Quang Duys beteende, enligt Esportmaniacos.

I lördags blev koreanska Damwon Gaming världsmästare efter finalsegern mot kinesiska Suning med 3–1. En som imponerade stort var lagets vietnamesiske jungler Sofm, 22, som chockade med att spela Rengar i det game som laget vann. Han gjorde det dessutom med en okonventionell tank build.

Men en händelse innan mötet uppdagas nu. Precis inför finalen vässade han på sitt spel genom att spela i solo queue.

Hans beteende i matchen får nu konsekvenser och enligt Esportmaniacos blir han nu av med en månadslön samtidigt som Suning har gått ut med en ursäkt.

Blev vansinnig

Bakgrunden är att han i matchen blev vansinnig på lagets egna mid laner som hade problem med sitt internet och försvann ur spelet. Sofm startade flera omröstningar för att ge upp matchen, men hans lagkamrater röstade nej gång på gång.

Till slut fick han nog och sålde alla sina items och ställde sig stilla i basen resten av matchen – vilket är en stor tabu i spelets rankade matcher. Dessförinnan så hade han också förolämpat en annan av sina lagkamrater.

Suning lovar nu att föra samtal med spelaren för att förbättra hans attityd framöver.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.