Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Finalen i Sverige ställs in

Svenske talangen klar för LEC – ställs mot storstjärnorna
Malmö Arena.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Svenske Rekkles.
Foto: LEC

Tråkiga besked för svenska League of Legends-fans.

Den planerade finalen i Malmö arena i sommar ställs in på grund av coronaviruset.

”Vi utreder andra alternativ”, skriver LEC i ett uttalande.

I sommar så skulle finalspelet i europeiska toppligan LEC spelas i Malmö arena. 

– Det är ett viktigt steg för oss, sa Malmös destinationschef Ann Nyström då.

Förhoppningarna om att få se världsstjärnorna på svensk mark har nu däremot grusats på grund av den rådande pandemin.

”Vi har tagit det svåra beslutet att ställa in våra planer på att ha LEC sommar-finalen i Malmö, Sverige. Vi utreder för närvarande andra alternativ och kommer dela med oss mer information snart”, skriver LEC i ett uttalande.

Nyheten är den senaste smällen mot vad som spåddes bli ett stort år för svensk e-sport. Sverige var även planerad värd för världens största turnering – The International i Dota 2 – där förra årets prissumma låg på 337 miljoner kronor. Även den har ställts in och det är oklart när, och var, den kommer hållas.

Säsongen börjar snart igen

Under vårsäsongen i LEC så var det storlaget G2 Esports som stod som segrare efter finalen mot svenske Martin ”Rekkles” Larsson och hans Fnatic.

Sommarsäsongen kommer att inledas den 12 juni, men ligan meddelar samtidigt att det är oklart när matcherna kommer att spelas inför publik i tyska Berlin igen.

Nyligen så blev den svenske talangen Felix ”Kryze” Hellström klar för Excel Esports som spelar i LEC. Han är därmed den fjärde svensken i ligan och kommer alltså att ställas mot några av världens bästa spelare.

– Man kommer ju vara lite nervös, men jag tror jag har en hyfsat bra chans mot dem, sa han tidigare till SportExpressen.

TV: Se otroliga spelgrafiken som alla pratar om

Magiska bilderna på framtidens teknik

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.