Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bästa 10 svenskarna – i både NHL och SHL

Elias Pettersson
Foto: DOM GAGNE / CSM/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Joakim Ryan.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Victor Hedman.
Foto: USA TODAY NETWORK / KIM KLEMENT-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA

Det är en vecka kvar till NHL 22 släpps.

EA Sports avslöjar däremot redan nu vilka svenskar som får högst betyg.

Här är topp tio-listorna för både NHL och SHL.

Nu är det snart dags för de populära hockeyspelen att få en ny version igen, då NHL 22 släpps den 15 oktober. 

De är första spelet som släpps för den nya generationens Playstation- och Xbox-konsoler. Amerikanske superstjärnan Auston Matthews pryder omslaget igen, och berättade själv om den stora äran för SportExpressen.

– Att vara omslagsatlet för två av EA Sports NHL-spel är den mest surrealistiska delen. Det är en otrolig ära och jag kunde inte vara gladare över det. Det här året speciellt med tanke på alla next gen-grejer de gör för första gången, sa Matthews då.

EA Sports, som står bakom spelen, avslöjar nu vilka svenskar som kommer vara bäst i spelet. Det vill säga vilka som får högst betyg. 

I NHL så får Victor Hedman totalbetyget 92, vilket gör honom till spelets bästa svensk. Bakom honom finns namn som Elias Pettersson och Nicklas Bäckström.

För SHL är det hela sex spelare som delar på förstaplatsen, med ett betyg på 78. Dessa är bland andra Joel Persson, Joakom Nygård och Joakim Ryan. 

Här är de bästa tio spelarna i både NHL och SHL:

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.