Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bale startar eget lag – inspirerades av Ninja

”Därför är inte e-sporten på Idrottsgalan”
Gareth Bale och spelarna i Ellevens.
Foto: Pressbild
Han inspirerades av Fortniteprofilen Tyler ”Ninja” Blevins.
Foto: CHRISTIAN MONTERROSA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Gareth Bale har spelat professionell fotboll på högsta nivå i över 14 års tid. Nu ger han sig in i e-sporten. 

– Jag bestämde mig för att ge spelare som vill ta e-sporten på allvar, en möjlighet att spela i en professionell organisation på högsta nivå, säger Bale

I en intervju med Fifa berättar Gareth Bale om intresset – och satsningen. 

– Mitt intresse i e-sporten startade för drygt två år sedan när jag såg Ninja (Tyler ”Ninja” Blevins) streama Fortnite. Efter det blev det naturligt att titta på Fifa och Fifa Global Series. Konkurrensen var fascinerande, så jag bestämde mig för att ge spelare som vill ta e-sporten på allvar, en möjlighet att spela i en professionell organisation på högsta nivå, säger Bale enligt Fifas webbplats

Bale: ”Flera gemensamma beröringspunkter”

Ellevens heter e-sportlaget som walesaren är delägare i. Laget skapades i november 2019 och kommer att finnas med i Fifa-tävlingen eClub World Cup 2020, som hålls i Milano i veckan. 

– Jag har haft turen att ha varit en professionell fotbollsspelare från unga år och spelat i några av världens bästa klubbar, och jag känner att det finns flera gemensamma beröringspunkter mellan sport i verkligheten och e-sport. 

När Bale slår sig in i e-sportens värld gör han samma resa som Arsenal-spelaren Mesut Özil och legendaren Ruud Gullit redan har gjort. 

Förstapris på 2,5 miljoner kronor

Bales nya lag Ellevens består bland annat av brasilianska storstjärnan PResende7 som spelat de två senaste VM-finalerna. Och han jublar över att Gareth Bale nu klivit in i laget.

– Det är en ära att vara en del av Ellevens. Även om det här är väldigt nytt, har vi ett otroligt starkt lag, säger Pedro ”PRESENDE7” Resende.

– Att Bale nu kliver in i laget ger oss helt nya förutsättning, det känns jättekul. Förhoppningsvis kan vi ta hem flera stora pokaler åt våra fans.

Förstapriset i Fifa eClub World Cup 2020 ligger på 2,5 miljoner svenska kronor.

Utöver Fifa så kommer Ellevens dra i gång lag inom Fortnite, Battle Royale, CS:GO, och Rocket League, enligt sajten Dotesport.com. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.