Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Astralis-stjärnan gla1ve sjukskriven tre månader

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Under tisdagen kom beskedet att den danska CS:GO-stjärnan Lukas ”gla1ve” Rossander blivit sjukskriven på grund av utmattningssyndrom.

Ett par timmar senare vann laget – med ersättaren Jakob ”JUGi” Hansen i laget. 

Det var under tisdagsförmiddagen som Astralis meddelade att lagets skarpskjutande ingame-leader gla1ve sjukskrivits till vidare. 

– Under en lång tid har jag haft stress- och utbrändhetssymptom. Jag, Astralis Group och alla runt klubben har provat mängder med åtgärder för att undvika detta, men efter att jag pratat med Kasper Hvidt och mindoktor har vi bestämt att jag tyvärr måste sjukskrivas, säger Lukas ”gla1ve” Rossander i ett pressmeddelande. 

Tackar laget

Han kommer inte att spela med laget på åtminstone tre månader. 

– Jag kommer fokusera på att bli bättre och återhämta mig till hundra procent. Sen är tanken att jag ska återvända och vara en del av Astralis. Jag vill skicka ett jättetack till mina lagkamrater och organisationen för att vara så förstående över min situation, och så hjälpfulla i att hitta en lösning, säger Lukas ”gla1ve” Rossander.

Vann i första matchen

Redan samma kväll spelade laget sin första match med ersättaren Jakob ”JUGi” Hansen i laget, då de mötte Heroic i Dreamhack Masters Spring.

Jugi hade en svag start, men jobbade sig in i matchen på ett bra sätt. De vann efter två tighta kartor – Train 19-16, och Inferno 16-14.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.