Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Astralis historiska – efter stor uppvisning

Foto: Twitch/Starladder
Foto: Twitch/Starladder
Foto: Twitch/Starladder
Foto: Twitch/Starladder

Astralis är historiska.

Det danska stjärnlaget är först någonsin med att vinna fyra majors efter en jätteuppvisning i finalen.

– Det känns fantastiskt, säger gla1ve efter segern.

Danska Astralis visade direkt att de menade allvar i Starladder-finalen i Berlin. På den första kartan, Inferno, hade kazakstanska Avangar inte en chans, vilket även slutsiffrorna 16–6 visar på.

Avangars sista chans att ta sig tillbaka in i matchen var sedan på klassiska Dust2, där de fick ännu en tung start. På tavlan stod snabbt 7–2 till danskarna, som hade ett enormt publikstöd i Mercedes-Benz Arena. Astralis skiftade mellan ett högt och ett lågt tempo och kazakerna saknade ett svar.

”Känns fantastiskt”

Det hjälpte inte heller att en av världens bästa spelare, födelsedagsfiraren Nicolai ”dev1ce” Reedtz, storspelade. Till slut vann Astralis kartan med 16–5 och därmed hela majorn.

– Det känns fantastiskt, jag har inga ord, säger Lukas ”gla1ve” Rossander i Twitchsändningen efter segern.

– Det är många som har tvivlat på oss, när vi är nere så är vi nere. Men vi kommer alltid ta oss tillbaka.

Segern innebär att Astralis är det första laget någonsin att nå totalt fyra majorsegrar, och har dessutom vunnit osannolika tre i rad. 

Med sig hem tar de dessutom nästan fem miljoner kronor.

https://twitter.com/dev1ce/status/1170770136481054722

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.