Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Astralis börsnoteras – samlar in 200 miljoner

Olofmeisters drömfemma: De är världens bästa CS:GO-spelare
Danska Astralis börsnoterasFoto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

En finansbomb har slagit ner i Danmark.

Danska världslaget i CS:GO, Astralis, kommer börsnoteras den 9 december.

Organisationen förväntar sig att samla in hela 200 miljoner kronor.

Astralis Group, företaget bakom världens bästa Counter-Strike: Global Offensive-lag Astralis, börsnoteras, skriver Berlingske. Det kommer att ske innan årsskiftet – sannolikt den 9 december – och flera detaljer har nu kommit fram kring noteringen.

Det danska e-sportbolaget väntas samla in uppemot 200 miljoner svenska kronor. En aktie kommer att kosta 12,78 kronor och som minst kan köp om 450 aktier göras.

Astralis tog nyligen tillbaka sin plats som världsetta och har under det senaste året etablerat sig som historiens mest framgångsrika lag. Bland annat har de vunnit fyra majors, vilket inget annat lag har lyckats med.

– Vi har etablerat oss som en ledare i utvecklingen av varumärken, företag och prestanda och vår ambition är att skapa några av de största varumärkena i underhållningsvärlden, säger vd:n och grundaren Nikolaj Nyholm i ett pressmeddelande.

Får ordförande från MTG

Förhoppningen med börsnoteringen är att vara med i spetsen av den växande e-sportmarknaden, som beräknas ha över 443 miljoner aktiva fans världen över samtidigt som tillväxten ligger på ungefär 20 procent årligen.

Redan nu finns 41 investerare på plats i Astralis, enligt Finans, som tillsammans går in med drygt 80 miljoner kronor. De uppger också att Jette Nygaard-Andersen går in som styrelseordförande. Hon har tidigare arbetat på MTG, som bland annat äger Viasat. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.