Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Arrangörens besked – efter turneringskaoset

Foto: JOCKE BERGLUND / JOCKE BERGLUND EXPRESSEN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det har varit ett stort kaos kring planerade CS:GO-majorn i Stockholm

Nu meddelar PGL att man arbetar för att hålla den i Sverige – men har också en reservplan.

”Om kraven inte möts så kommer vi fortsätta med vår reservplan och flytta evenemanget till ett annat land”, skriver de i ett uttalande. 

Årets största Counter-Strike-turnering har planerats att hållas i Stockholm och Globen, men SportExpressen kunde tidigare avslöja att den riskerar att flyttas till ett annat land. 

Sedan dess har Svenska e-sportförbundet, finansborgarråd Anna König Jerlmyr och svenska storlaget Ninjas in Pyjamas involverat sig för att rädda turneringen.

På tisdagen höll arrangören PGL också ett möte med kulturminister Amanda Lind.

Nu har PGL uttalat sig om situationen.

”Vi är i direkta samtal med svenska myndigheterna och arbetar tillsammans för att hitta en lösning för att hålla PGL Major i Stockholm”, skriver de.

De berättar samtidigt att man har fört samtal med två andra europeiska länder, som står redo att vara värd för turneringen i värsta fall. 

Motarbetar CSGO Major i Stockholm

Problemet har hela tiden varit en osäkerhet kring huruvida spelarna får visum för att befinna sig i Sverige under turneringen, på grund av den rådande pandemin.

Det kan däremot komma att ändras den 15 september.

SportExpressen kunde tidigare berätta att flera parter i diskussionerna har varit frustrerade över PGL:s behandling av det hela. Flera källor menar att de aktivt har motarbetat att hålla turneringen i Sverige.

– De fortsätter säga att de behöver mer garantier, men egentligen vill de flytta det till Rumänien, berättade en person med insyn.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.