Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Arcane får premiärdatum – första trailern för serien

”Arcane” släpps 9 november på Netflix.
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games
Foto: Riot Games
1 / 11

Nu är väntan snart över för League of Legends-fans.

Netflixserien ”Arcane” har fått ett premiärdatum – och samtidigt släpps första trailern.

– Premiären för Arcane är början på nästa kapitel för Riot, säger Nicolo Laurent, vd för Riot Games, i ett pressmeddelande.

Den 7 november är datumet som alla League of Legends-spelare får notera i kalendern. Då släpps nämligen nya serien ”Arcane” på Netflix.

Animerade serien är byggd på universumet från League of Legends-spelet, med populära karaktärer som Jayce, Jinx, Vi och Caitlyn. Bland skådespelarna som ger karaktärerna sina röster finns bland andra Hailee Steinfeld, som är rösten för Vi.

– Spelare världen över älskar League och dess universum. Deras passion är vad som inspirerar oss till att skapa versioner av Runeterra som är värdiga deras stöd, säger Nicolo Laurent, vd Riot Games, i ett pressmeddelande.

Skaparen av tv-serien, Christian Linke, fyller i:

– När vi skulle producera Arcane så visste vi att vi hade något speciellt i handlingen kring Jinx och Vi. Vi ville utforska idéer kring vad du skulle göra för familjen, vilka värderingar du skulle kompromissa med och konflikten du kan få uthärda.

Datum för premiär efter VM-finalen

Serien släpps bara timmar efter VM-finalen i League of Legends, där bland andra svenske Emil ”Larssen” Larsson och hans Rogue slåss om titeln. 

Avsnitten släpps i tre akter, där första akten släpps den 7 november. Akt två kommer sedan 13 november och den sista 20 november.

Samtidigt som datumen presenteras så släpper Netflix och Riot Games dessutom den första fulla trailern till serien, som går att se här.

https://twitter.com/arcaneshow/status/1441822019218075654

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.