Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är inte van att få så många kommentarer”

Ztr.
Foto: Ninjas in Pyjamas
NiP presenterade under dagen ett nytt samarbete med Samsung.
Foto: Ninjas in Pyjamas

Erik ”Ztr” Gustafsson gjorde stor succé i sin debut för Ninjas in Pyjamas.

Inför premiären av IEM Katowice berättar 17-åringen om steget upp till A-laget.

– Man lär sig så otroligt mycket varje dag, säger talangen.

Efter en svag inledning på året valde svenska CS:GO-laget Ninjas in Pyjamas att direkt göra förändringar. Simon ”Twist” Eliasson bänkades och under Blast Premier ersattes han av Erik ”Ztr” Gustafsson, 17, som till vardags spelar för akademilaget Young Ninjas.

Talangen fortsätter som lagets femte spelare under IEM Katowice som inleds på tisdagen. Ztr berättar om att bli uppkallad till att plötsligt spela på den högsta nivån av Counter-Strike – och att göra debut mot världens bästa lag.

– Några dagar innan Blast så skrev Threat och frågade om jag kunde tänka mig hoppa in och spela för att de hade ändringar på gång i laget. Jag tackade självklart ja! Inför Astralismatchen så hade jag inte så mycket nerver ändå, jag försökte tänka att det var en vanlig match – så jag kände ingen press, säger han.

Du hyllades ju enormt mycket efter din debut, hur var det att se alla positiva kommentarer?

– Det var så klart väldigt roligt att se att folk tyckte att jag var bra. Jag är inte van vid så många kommentarer, men fortfarande roligt! 

Hur har det varit att spela och träna med de andra fyra ninjorna?

– Det är roligt som tusan, man lär sig så otroligt mycket varje dag. Alla spelarna i laget har väldigt roliga personligheter och alla har välkomnat mig på ett bra sätt, säger Ztr.

Vill få permanent plats

Det är fortfarande oklart vad ninjornas plan är för tomrummet som Twist lämnar efter sig, då Ztr än så länge inte har en permanent plats i laget. Men för 17-åringen så är målet klart.

– Mitt mål är att vinna en stor tier 1-turnering om möjligheten finns, att få en permanent plats i laget. Men för att lyckas med det behöver jag jobba hårt och fortsätta utvecklas, det är det jag jobbar hårt för nu.

Ninjas in Pyjamas ställs mot Complexity i kvalspelet under IEM Katowice och spelar premiärmatchen 13.30 på tisdagen. Matcherna sänds på Twitch.

Inför premiären har svensklaget också meddelat ett nytt samarbete med elektronikjätten Samsung som tar plats på lagets matchtröjor i ett avtal som sträcker sig över tre år.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.