Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är inte så simpel och harmlös som det verkar”

Highlights: Det bästa med Astralis från finalspelet i Blast Premier
Allu.
Foto: Dreamhack/Twitch

Finlands största CS:GO-stjärna, Aleksi ”Allu” Jalli, kritiseras av flera tidigare lagkamrater.

Han beskylls för att vara anledningen till att det framgångsrika Ence har splittrats.

”Han är inte en så simpel och harmlös person som det verkar”, skriver tidigare lagkamraten Sergej på Twitter.

Den finländska CS:GO-scenen har varit i fritt fall under det senaste året. Landets största lag, Ence, var ett av världens fem bästa lag i fjol, men nu återstår bara en spelare från framgångsperioden och laget tar sig inte ens in i topp 30.

När laget bestämde sig för att byta ut sin lagkapten Aleksi ”Aleksib” Virolainen började motgångarna och i dag är det endast den före detta Ninjas in Pyjamas-spelaren Aleksi ”Allu” Jalli som är kvar i laget.

– I laget så var känslan att det behövdes något sorts byte. Nu, när man tänker tillbaka på när vi tog bort Aleksib, så kan man säga att vi tog bort fel spelare, säger Allu i podcasten HLTV Confirmed.

Bytet ledde till motgångar och en efter en har spelarna från framgångslaget, som även nådde en majorfinal, lämnat. I november kom chockbeskedet att jättetalangen Jere ”Sergej” Salo lämnar både Ence och CS:GO för att göra militärtjänst.

”Finns en anledning...”

Allu menade vidare att han hade ett delansvar för hur det blev, men att han ”inte är någon diktator som bestämde allt”. 

Efter Allus medverkan i podcasten så kritiseras han nu av Sergej.

”Jag skulle inte ta allt som Allu säger som en garanti. Han är inte en så simpel och harmlös person som det kan se ut. Det finns en anledning till att han är den enda som är kvar i originallaget”, skriver han på Twitter.

Både Allus Encelagkamrat Miikka ”Sunny” Kemppi och förre lagkamraten Sami ”Xseven” Laasanen har visat sitt stöd för Sergejs påstående.

https://twitter.com/sergej_cs/status/1338578296175464454

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.