Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är enda spelaren som Asien verkligen fruktar”

Se Caps uppvisning mot Gen G – alla highlights från VM-kvartsfinalerna
Rasmus ”Caps” Winther.
Foto: Riot Games
G2.
Foto: Riot Games

På söndagen slog europeiska G2 ut koreanska Gen G efter en stor kross i VM-kvartsfinalen.

Nu tokhyllas danske stjärnan Rasmus ”Caps” Winther, 20, världen över.

– Jag behövde bara dyka upp i dag, Caps spelade en mot nio, säger lagkamraten Martin ”Wunder” Hansen.

Efter att Fnatic åkt ut i semifinalen av League of Legends-världsmästerskapet så återstår G2 Esports som det enda kvarvarande europeiska hoppet. På söndagen ställdes de mot Gen G.

Koreanerna hade aldrig en chans och matchen slutade snabbt 3–0 till G2. Den stora anledningen bakom överkörningen stavas Caps, lagets danske superstjärna.

20-åringen slutade bland annat under game två på elva kills, elva assist och noll deaths med sin Sylas. Efter den stora uppvisningen så hyllas han nu stort som en av världens bästa spelare.

”Caps stod precis för en av de bästa individuella prestationerna i Worlds-historien”, skriver ESPN-journalisten Tyler ”Fionnonfire” Erzberger på Twitter.

”Den enda de fruktar”

Han skriver också att Caps är den bästa spelare som västvärlden har producerat någonsin. E-sporthistorikern Duncan ”Thorin” Shields ställer även han sig i hyllningskören.

”Han är den enda spelaren i väst som asiatiska spelare fruktar eller verkligen behöver respektera. Galet att tänka sig att när Faker var som bäst så spelade västvärldens Faker i Turkiet”, skriver han.

I semifinalen ställs G2 mot ännu ett koreanskt motstånd, Damwon Gaming. De båda lagen möttes även i fjolårets VM, då segrade G2 med 3–1 i kvartsfinalen.

– De ser starka ut, det gör de alltid. Men det är inget vi inte har mött innan, vi spelade mot dem förra året. De spelade sämre på scenen och jag tycker vi spelar bättre på scen, så det känns som en bra motståndare på det sättet, säger Caps själv inför mötet.

I den andra semifinalen möts Top Esports och Suning.


Följ SportExpressen E-sport på Twitter!

Så spelas League of Legends och Worlds 2020
https://twitter.com/FionnOnFire/status/1317793274808070144https://twitter.com/Thorin/status/1317791926490419200

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.